در تلاش برای ارائه راه حلی در مورد منبع بهترین رویکرد آموزش برنامه نویسی در کشورهای در حال توسعه، این مقاله به سوالات زیر پاسخ می دهد:سوال تحقیق 1: چه رویکردها/مدل هایی در تحقیقات قبلی برای آموزش زبان های برنامه نویسی در کشورهای در حال توسعه شناسایی شده است که محدودیت ها و موفقیت هایی را نشان می دهد؟
سوال تحقیق 2: مشکلات/چالش های شناسایی شده در تحقیقات قبلی با رویکردهای فعلی آموزش زبان های برنامه نویسی و راه حل های پیشنهادی چه بود؟سوال تحقیق 3: چه مدل/رویکردی را می توان پیشنهاد داد که هزینه کمتری داشته باشد و توسط هر موسسه آموزشی در کشورهای در حال توسعه به ویژه پس از همه گیری کووید 19 قابل اتخاذ باشد؟
سوال تحقیق 4: چه منبع بهبودی را می توان از رویکرد پیشنهادی ما به ویژه در موارد زیر شناسایی کرد:بهبود عملکرد دانش آموزان در یادگیری زبان های برنامه نویسی؟استفاده از فناوری مقرون به صرفه در آموزش زبان های برنامه نویسی به دانش آموزان؟
چالشهای مربوط به آموزش زبانهای برنامهنویسی منجر به توسعه مدلها یا رویکردهای مختلف برای آموزش برنامهنویسی به دانشجویان مقطع کارشناسی شد. چالشهای کلی در بخش مقدماتی این مقاله برجسته شدهاند. در بخشهای بعدی، روشهای اتخاذ شده برای جستجوی ادبیات و پیشنهاد رویکرد ما شرح داده منبع خواهد شد.
معیارهای جستجو و انتخاب
جستجوی ادبیات در آوریل 2019 انجام شد. پایگاههای اطلاعاتی علمی زیر جستجو شدند: Springer Link، انجمن ماشینهای محاسباتی (ACM)، کتابخانه دیجیتالی، SCOPUS و موسسه مهندسین برق و الکترونیک (IEEE). در جستوجو، دو (2) مجموعه از عبارتهای جستجو که مفاهیم اصلی تمرکز مطالعه (شناسایی رویکردهای مؤثر برای آموزش برنامهنویسی رایانه به دانشجویان کارشناسی) را پوشش میدهند، ترکیب شدند:
مجموعه عبارات جستجو به طور گسترده تعریف شده و شامل رویکردهای موجود برای آموزش زبان های برنامه نویسی به ویژه در کشورهای در حال توسعه است. جست و جو محدود به مقالاتی بود که با بررسی همتایان به زبان انگلیسی نوشته شده بودند و بین سال منبع های 2011 تا 2022 منتشر شده بودند.
جستجوی ادبیات منحصراً بر مطالعات تجربی متمرکز نشد، بلکه شامل انتشارات نظری و فلسفی نیز بود که رویکردهای مورد نیاز برای آموزش P را مورد بحث قرار میداد. زبان های روگرامینگ به ویژه در کشورهای در حال توسعه. در مجموع، 55 مقاله یافت شد که دو مجموعه از عبارتهای جستجو را پوشش میدادند که معیارهای گنجاندن فوقالذکر را مطابق شکل 1 نشان میدادند.
چکیده های پنجاه و پنج (55) مقاله برای ارزیابی ارتباط آنها غربال شد. مقالاتی که بر رویکردهای آموزش زبان های برنامه نویسی تمرکز نداشتند حذف شدند. پنجاه و پنج (55) مقاله توسط نویسنده اول برای شناسایی مقالات برای گنجاندن و حذف بررسی شد. نویسنده دوم تمام مقالات مرتبطی را که باید گنجانده شود غربال میکند در حالی که سایر نویسندگان مقالات مربوطه را ارزیابی میکنند.
بر اساس غربالگری چکیده ها، چهل و یک (41) مقاله از پنجاه و پنج (55) مقاله از تجزیه و تحلیل بیشتر حذف شدند. اکثر مقالات حذف شده بر اساس رویکردهای اتخاذ شده در کشورهای توسعه یافته، مقالات مکرر در بین پایگاه های داده انتخاب شده، اطلاعات وبلاگ و رویکردهای اعمال شده در مدارس متوسطه و ابتدایی بودند. پس از غربالگری چکیده ها، 14 مقاله برای تحلیل بیشتر مرتبط بودند.
از آنجایی که محققین از تعداد مقالات مرتبط راضی نبودند، از طریق گلوله برفی، (اسکن مراجع از مقالات متن کامل و انتخاب نشریات مربوطه)، بیست و دو (22) عنوان اضافی که تمامی مجموعههای عبارات جستجو را با هم ترکیب میکردند، در عنوان بعدی گنجانده شد. مرحله بررسی، صرف نظر از سال انتشار. اگرچه 4 مقاله مرتبط نبودند زیرا آنها فقط اشکال یادگیری را توضیح می دادند. بنابراین در مجموع هجده (18) مقاله انتخاب شد.
برای خلاصه کردن مقالات از صفحه گسترده استفاده شد. این خلاصه شامل ویژگی های کتابشناختی و روش شناختی مطالعات، چارچوب های نظری، مکان ها و نکات منبع روی مقالات بود.
خلاصه ها توسط نویسنده اول این مقاله انجام شده است. نویسندههای دوم، سوم و چهارم بهعنوان یک هیئت بازبینی عمل کردند که به طور انتقادی صفحهگستردهای را که دادههای استخراجشده از مقالات توسط نویسنده اول را نمایش میدهد، مورد بحث قرار داد.
programmingadult...برچسب : آموزش برنامه نویسی, نویسنده : programmingadult بازدید : 62 تاريخ : يکشنبه 20 آذر 1401 ساعت: 20:55